VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Nieuwe sloten na stelen koffer niet vergoed

Geplaatst op: 01-08-2019, 11:21:30

Een ABN Amro-klant die zijn sleutels in een gestolen koffer kwijtraakte, moet voor eigen kosten de sloten van huis en auto vervangen. Een kostbaar sporthorloge komt eveneens voor eigen rekening.

De man ging vorig jaar zomer op vakantie naar Malaga. Na de vliegreis werd hij met een bus, die een paar tussenstops maakte, naar het hotel vervoerd. Daar aangekomen bleek zijn koffer uit de bagageruimte onder de bus te zijn verdwenen.

De man meldde de diefstal (of verdwijning) bij zijn verzekeraar, ABN Amro. Die keerde ruim €1.600 uit, maar dat was wat de klant betreft veel te weinig. Die vond dat de koffer met inhoud zeker €5.000 waard en stapte naar klachteninstituut Kifid om zijn gelijk te halen.

Sloten

De man wilde bijvoorbeeld de kosten voor het vervangen van de sloten op zijn huis en de auto ook vergoed zien. Zijn sleutels had hij namelijk in de bagage laten zitten. Maar bij het Kifid kreeg hij nul op rekest. Het klachteninstituut ging namelijk mee met de verzekeraar in de redenering dat deze kosten helemaal niet onder de dekking vielen.

Dan was er nog de kwestie van het dure sporthorloge dat de man ook in zijn koffer had laten zitten. Hiervoor wees ABN Amro erop dat waardevolle zaken tijdens de reis altijd in de handbagage moeten zitten. Daar vallen ook sieraden onder en dus ook het sporthorloge. Die uitleg kan de goedkeuring van het Kifid verdragen.

Bron: www.dft.nl van 31 juli 2019

Vorige pagina